Papendrecht, 7 augustus 2019 - Kort na de opdracht vanuit TechnipFMC voor de Israëlische onderneming Energean, heeft Topec opnieuw een mooie opdracht mogen ontvangen van TPFMC. Deze keer voor de levering van een 1.300 kWe noodgeneratorset. BP heeft Technip de opdracht gegeven voor de levering van de topsides van de Tortue, een FPSO die gestationeerd wordt op de landgrens van Senegal en Mauritanië.

De scope omvat de levering van een Caterpillar 3512B motor, hydraulische en elektrische startsystemen, een watermist brandbeveiligingssysteem, een brandstof dagtank, een koelsysteem en een uitgebreid bedienings- en beveiligingspaneel. Alles wordt geleverd volgens de BV-regelgeving. “De uitdaging in deze opdracht was de beperking in installatieruimte en –gewicht voor de totale package. Dit was de beslissingsfactor voor Technip tijdens het inkooptraject. Daarbij heeft Topec de meest passende oplossing ontworpen. Wat interessant is om te zien, is dat de scope van deze opdracht en de voorgaande opdracht redelijk gelijk waren, maar dat de beslissingscriteria totaal verschillend waren. En toch hebben we beiden opdrachten mogen ontvangen. Dat is een groot compliment.”, aldus Nico van den Biggelaar, Sales Manager Project bij Topec.

Tortue FPSO wordt ingezet voor oliewinning waarbij het bijkomende gas op locatie wordt verwerkt door Golar Gimi FLNG, waarvoor Topec ook de nood- en essential generatoren heeft geleverd. Nico: “We zijn er trots op dat twee onafhankelijke partijen voor ons hebben gekozen. Leuk detail voor ons is nu dat de twee projecten bij elkaar blijken te komen omdat de eindklanten gaan samenwerken. Onze Topec-collega’s kunnen elkaar dus nog best eens tegen het lijf lopen tijdens de inbedrijfstelling!”

De oplevering van het project staat gepland medio juni 2020, zo’n 12 maanden voordat de FPSO naar haar uiteindelijke bestemming vertrekt.

Bekijk hier een video van het gehele BP Tortue/Ahmeyim Project.

 

 

 

INTERESTED?

WANT TO KNOW WHAT WE CAN DO FOR YOU?

Contact us or give us a call