Papendrecht, 30 juli 2019 - Topec heeft de opdracht ontvangen voor de levering van een essential diesel-generatorset van 2.600 kWe van het bedrijf TechnipFMC. Technip is de EPC aannemer die voor eindklant Energean, een Israelische Oil&Gas Operator, deze opdracht uitvoert. De generatorset wordt gebruikt voor het opstarten van de hoofdprocessen van een FPSO.

Energean opereert in een diep-water gaswinningsveld in de Middelandse Zee, ongeveer 75 kilometer voor de kust van Israël gelegen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een FPSO waarin het gas-condensaat wordt verwerkt en getransporteerd.

De set wordt geleverd als een single lift op maat gemaakte container, die ontworpen en gebouwd is volgens de DNV-regelgeving. Daarnaast wordt ook nog een vuurbestendigheid voor een periode van 1 uur (A60) gehanteerd. De generatorset omvat een Caterpillar C175-16 motor, hydraulische en elektrische startsystemen, een watermist brandbeveiligingssysteem, een brandstof dagtank, een koelsysteem en een bedieningspaneel.

Nico van den Biggelaar, Sales Manager Project bij Topec vertelt: “De constructie van de FPSO is momenteel in een vergevorderd stadium. Mede omdat wij zo snel kunnen leveren is de keuze voor ons gevallen. TechnipFMC heeft Topec namelijk gevraagd om de generatorset binnen 10 maanden te leveren om de tijdige oplevering van de volledige FPSO te kunnen waarborgen. Op uiterlijk op 15 april 2020 leveren wij de set aan hen af en onze generatorset is het laatste dat aan boord wordt gehesen. Een harde deadline dus. Wij waarderen het vertrouwen van Technip dan ook enorm.”

De FPSO wordt gebouwd in Singapore en zal daarna naar Israël worden gebracht. De oplevering van de totale FPSO staat gepland in juli 2020.

 

INTERESTED?

WANT TO KNOW WHAT WE CAN DO FOR YOU?

Contact us or give us a call